dinsdag 13 september 2011

DE Pindakaas Vloer


Misschien heb je er wel van gehoord, DE Pindakaas Vloer. Hij was te zien in het Boijmans van Beuningen museum tot 29 mei. Maar de grote vraag is nu natuurlijk: is een pindakaas vloer kunst?! Ik vind van niet, het is leuk verzonnen dat zeker maar kunst?! Nee! Nou, je kan het als een kunst zien die hetzelfde is om een boterham met pindakaas te besmeren, alleen is deze iets groter. Ik ben van mening dat de "kunstenaar", Wim T.Schippers, hiermee is doorgebroken omdat hij de eerste was die het had bedacht. Als iemand anders het zou maken zou ten eerste een rechtszaak uitbreken en zou het minder interessant zijn.
Als je er bent geweest, ik hoop dat het leuk was!
Groetjes, Floor

vrijdag 9 september 2011

Arabische lente

Terwijl hier in Nederland de herfst begint is het in de Arabische landen nog volop Lente. Oké, het hoogte punt is in de meeste landen al voorbij.Voor mij waren de protesterende meisjes een inspiratiebron. Normaal zie je ze in de Arabische landen niet zo snel in beeld. Gewoon een meisje, die in Nederland niet veel aandacht zou trekken en aan het begin van haar leven staat, die haar mening laat horen.
Ik hoop dat je het mooi vindt.
Groetjes Floor

woensdag 7 september 2011

Even verder over Elmgreen&Dragset

Prada Winkel
Elmgreen&Dragset is een kunsternaars duo. Ze komen uit Scandinavië. Ze waren een tijdje een stel maar zijn uit elkaar gegaan. Ze maken nu nog wel kunst samen. Het duo is bekend geworden door een dat ze een Prada winkel midden in de woestijn plaatsten. Je kan er niks kopen, het is eigenlijk alleen maar een etalage. Momenteel exposeren ze in een onderzeebootloods en die expositie is onderdeel van het Boijmans van Beuningen Museum in Rotterdam.
Groetjes Floor

zondag 4 september 2011

Hallo

Elmgreen&Dragset
Hallo allemaal,
welkom op mijn blog. Op dit blog kun je zien wat ik maak. Voor sommigen is het rommel voor andere juist kunst. Ik hoop altijd het tweede maar ik moet bekennen dat ik het ook soms rommel vind. Kunst is voor iedereen anders. Ik zou graag van jullie willen weten, als jullie Elmgreen & Dragset kennen, is dat kunst? Ik ben naar de tentoonstelling geweest in de onderzeebootloods in Rotterdam. Het was totaal niet wat ik verwacht had om het zo maar te zeggen. Het was niet helemaal mijn ding. Ik zou graag jullie mening horen. Of misschien hebben jullie nog een andere tentoonstelling die of misschien wel of niet de moeite waard was, laat het horen!
Groetjes Floor